Icemedia ontwikkelt “De langste zomervakantie ooit” voor Stichting Vluchteling

24 augustus, 2016 Icemedia

De scholen zijn na de zomervakantie weer begonnen. Helaas niet voor miljoenen vluchtelingenkinderen. Stichting Vluchteling luidt daarom de noodklok met de campagne “De Langste Zomervakantie Ooit”

Sanne Tieke van Stichting Vluchteling: Voor 37 miljoen kinderen in crisisgebieden klinkt de schoolbel (weer) niet. En soms al jaren niet. Scholen zijn verwoest, kinderen getraumatiseerd door aanhoudend oorlogsgeweld. Leraren zijn omgekomen door geweld, of gevlucht. Kinderen moeten werken om rond te komen, of elke dag uren lopen voor schoon drinkwater en zijn te vermoeid om naar school te gaan.

Wij vinden dat dit moet stoppen! Ook vluchtelingenkinderen hebben recht op onderwijs. Op een veilige plek om te leren. Overal ter wereld. Wij roepen met deze campagne iedereen op de langste zomervakantie ooit te stoppen, door te geven voor onderwijs aan vluchtelingenkinderen wereldwijd.” 

Stichting Vluchteling geeft via Social Media en een campagnepagina uitleg over het probleem, laat zien hoe zij helpen en roepen op tot een donatie. Icemedia is verantwoordelijk voor het concept.

De campagne is te bekijken via langstezomer.nl

 

Klant

Stichting Vluchteling

Sanne Tieke, Jasper Bengevoord

 

Icemedia

- Creatie: Palle Dirks, Mattijs Nieuwveld, Tom Bremerkamp

- Developers: Tijmen Overman, Nicolas Capati

- Project & account: Marije Timmerman, Folkert Postma