Save the Children lanceert nieuwe site

25 januari, 2017 Icemedia

Icemedia creëert en bouwt nieuwe responsive website

Kinderrechtenorganisatie Save the Children lanceert deze week haar nieuwe website. De site is ingericht om het de bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken: met een paar klikken is op savethechildren.nl te zien hoe en waar Save the Children kinderen helpt in zo’n 120 landen, en hoe mensen kunnen bijdragen.

 In alles wat ze doet stelt Save the Children het belang van het kind voorop en dat geldt ook op de nieuwe website. In pakkende quotes vertellen kinderen of (soms) hun ouders en hulpverleners bovenaan de pagina hun verhaal. Meteen daaronder wordt uitgelegd hoe Save the Children nu al kinderen helpt en wat er nog moet gebeuren om de levens van honderdduizenden andere kinderen te verbeteren. Via een kaart is direct te zien waar Save the Children werkt, via het menu is te vinden hoe de organisatie vecht tegen bijvoorbeeld ondervoeding, kindhuwelijken en kinderarbeid.

Directeur Pim Kraan van Save the Children: “We bestaan al sinds 1919 en vanaf dat eerste moment luisteren we naar kinderen. Ze vertellen over hun angsten en dromen, ze vertellen wat ze nodig hebben en daar gaan wij mee aan de slag. We geven bescherming, onderwijs, eten, medicijnen, of dekens als het koud is. Dat kan alleen doordat donateurs, vrijwilligers en bedrijven ons al die jaren al steunen. Samen zorgen we dat kinderen zich ontwikkelen tot de ambtenaren, onderwijzers en wetenschappers van morgen. Op de nieuwe site komt dat alles op een prachtige manier samen en daar zijn we enorm trots op.”

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld, actief in ruim 120 landen. Wereldwijd staan lokale medewerkers en vrijwilligers in het veld klaar miljoenen kinderen te helpen die in de verdrukking zijn geraakt door uitsluiting, armoede, geweld of natuurrampen.

 De rustig ogende site, die is opgebouwd rond sterke beelden van kinderen, is ontworpen en gebouwd door Icemedia. Sven Rusticus, Managing Director van Icemedia: “Wereldwijd leven miljoenen kinderen in de verdrukking, hun nood is hoog. Wij zijn er daarom trots op dat wij onze expertise mogen inzetten om Save the Children te ondersteunen. Wij verzorgen de nieuwe site, zodat Save the Children zich helemaal kan richten op het helpen van kinderen overal ter wereld.”