Website Save the Children wint Kentico Award

23 maart, 2017 Icemedia

Kinderrechtenorganisatie Save the Children Nederland heeft in januari 2017 een nieuwe website gelanceerd. Deze website is door Kentico uitgeroepen tot ‘Website of the Year’ in de categorie NGO.

Veroniek Bender, projectmanager van Save the Children Netherlands:
"Het team van Icemedia begreep onze wens om een goede balans te vinden in enerzijds het informeren van de bezoekers en anderzijds het stimuleren van de fondsenwerving. In minder dan twee maanden heeft deze professionele partner een website neergezet waarin beide doelen zijn gerealiseerd. Het design principe dat "everything starts with the story of a child" geeft kinderen een stem waarmee zij laten zien wat er gebeurt."

De nieuwe website maakt het de bezoeker zo makkelijk mogelijk: met een paar klikken is op savethechildren.nl te zien hoe en waar Save the Children kinderen helpt in zo’n 120 landen en hoe mensen daaraan kunnen bijdragen. En dat heeft geresulteerd in een conversiestijging van 1% (oude website) naar 8% (nieuwe website). De website is gebouwd in een Kentico-omgeving; een uiterst flexibel CMS dat zo gemodificeerd is dat Save the Children zelf alle vrijheid heeft de website in te vullen, op te maken en te onderhouden.

Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld, actief in ruim 120 landen. Sven Rusticus, Managing Director Icemedia:
"Wereldwijd leven miljoenen kinderen in de verdrukking, hun nood is hoog. Wij zijn er daarom trots op dat wij onze expertise mogen inzetten om Save the Children te ondersteunen. En dat de website vervolgens een Kentico-award krijgt, maakt ons nog trotser dat we voor Save the Children mogen werken."