Save the Children is de grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld, actief in ruim 120 landen. Wereldwijd staan lokale medewerkers en vrijwilligers in het veld klaar miljoenen kinderen te helpen die in de verdrukking zijn geraakt door uitsluiting, armoede, geweld of natuurrampen

De rustig ogende site, die is opgebouwd rond sterke beelden van kinderen, is ontworpen en gebouwd door Icemedia. De site is ingericht om het de bezoeker zo makkelijk mogelijk te maken: met een paar klikken is op savethechildren.nl te zien hoe en waar Save the Children kinderen helpt in zo’n 120 landen, en hoe mensen kunnen bijdragen.

Het belang van het kind staat voorop en dat geldt ook op de nieuwe website. In pakkende quotes vertellen kinderen of (soms) hun ouders en hulpverleners bovenaan de pagina hun verhaal. Meteen daaronder wordt uitgelegd hoe Save the Children nu al kinderen helpt en wat er nog moet gebeuren om de levens van honderdduizenden andere kinderen te verbeteren. Via een kaart is direct te zien waar Save the Children werkt, via het menu is te vinden hoe de organisatie vecht tegen bijvoorbeeld ondervoeding, kindhuwelijken en kinderarbeid.

 

 

De site is ingericht om het de bezoekers, donateurs en journalisten zo makkelijk mogelijk te maken: met een paar klikken is op savethechildren.nl te zien hoe en waar Save the Children kinderen helpt in zo’n 120 landen.

 

De website is gebouwd in een Kentico omgeving, een uiterst flexibel CMS dat door Icemedia zo gemodificeerd is dat Save the Children zelf alle vrijheid heeft de website in te vullen, op te maken en te onderhouden.

“Wereldwijs leven miljoenen kinderen in de verdrukking, hun nood is hoog. Wij zijn er daarom trots op dat wij onze expertise mogen inzetten om Save the children te ondersetunen. Wij verzorgen de nieuwe site, zodat Save the Children zich helemaal kan richten op het helpen van kindeen overal ter wereld.”

 

- Sven Rusticus, managing director van Icemedia

  • conversie: + 800%

Keer Scoliose niet de rug toe

Scoliose

Indian Summer Time

DFDS